Innostumisia

Innostumisia

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Matka Jouluun; 7. Päivä

Tilkkupeitto Ma Petite Maison -mallistoa


Itsenäisyyspäivä sujahti vauhdilla, paljolti ompelukoneen ja leikkuupöydän ääressä; tässä joitakin viime päivien ja viikkojen iltojen ja öiden tuotoksia... Ensi viikonloppuna, lauantaina ja sunnuntaina, näitä ja paljon muutakin ;D on sitten myynnissä Etelä-Pohjanmaan Maatalousnaisten Jouluisilla maalaismarkkinoilla Seinäjoen Torikeskuksessa.

Innostuin jälleen ilmoittautumaan kyseisille markkinoille kun tekemisen paloa tuntui riittävän; vielä kun jostain saisi muutaman extra-tunnin jokaiseen päivään. Tällä erää kaivelin kaapista valkoiset ja luonnonvalkoiset sekä vaaleat ruskeansävyiset kankaat ja sakset soimaan! Tilkkupeittoon eksyi sitten itse painettuja vaakunoita ja kerubeja sulassa sovussa, sekä erilaisia vaaleita kankaita  & ruutukuoseja tietty oli pakko saada mukaan.


Väliin ompelin ihan kevyen vanun ja vuoriksi valitsin munankuorenvalkoista puuvillaa. Vielä on pohdinnassa, kaipaisiko peitto vielä käsintehdyt päällitikkaukset vaiko eikö. Pari saman sävyistä tyynynpäällistä odottaa vielä kokoamistaan ennen viikonloppua...

Damastia valkoisena rokokookuosissa, beige-valkoisia miniruutuja, kultabeigeä + luonnonvaaleaa jacquardia ja vaakunoita...


Joulusukkia ehdin ommella vasta yhden parin; ne saivat materiaalikseen pehmeää harmaata pellavaa johon olin teettänyt A-kirjain-brodeeraukset, sekä lisäksi luonnonvalkoiset pellavapitsisomisteet ja valkoiset ripustusnauhat. Puuvillainen vuori antaa sukille lisää ryhtiä.






Kuinkahan lienee tämä amerikkalainen perinne jo juurtunut  tänne Pohjolaan? Sisustusajatuksena ainakin mielestäni hauska ja nostalginen.


Samoja materiaaleja ja tyyliä löytyy myös näistä meikkipussukoista ja sydämistä. Pellavasta ommellut meikkipussukat vain paranevat, mitä enemmän niitä käyttää, pesee ja käyttää...


Osa meikkipussukoista valmistui valkoisesta pellavasta shampanjanvärisin tai vaaleanruskein monogrammein. Kaikkiin meikki- ja toilettipusseihin ompelen aina vuorin ja sisätaskun tai kaksi pikkutavaroille; eivät sitten niin helposti huku pussukan pohjalle.


Vielä löytyi vaakunapainettua kangasta muutamaan pussukkaan. Kaikki valkoisuus ja vaaleanbeige alkoi kuitenkin hieman toistaa itseään, joten ompelin välillä muutamia pinkkejä tuotteita, joissa oli kiva valkoinen pallokuosi.
Ja jottei pinkkivalkoinen minijoulupossu jäisi ihan yksin, oli sillekin tehtävä kaveri:


Ihanaa joulupiparintuoksuista viikkoa kaikille!

-Minni-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti