Innostumisia

Innostumisia

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Matka Jouluun; 11. Päivä


Joulumarkkinaviikonloppu alkaa olla takanapäin; hauskaa oli ja kenties ensi vuonna uudelleen ;D

Nyt tekisi mieli alkaa joululeipomuksiin, mutta taitaa väkisinkin tältä viikonlopulta jäädä muiden kiireiden jalkoihin.  Jokajouluinen helppo ja varmasti aina onnistuva suosikkini on perinteinen taatelikakku, joka vain paranee kun sitä malttaa hieman säilyttää ennen syömistä.



Liitän tähän käyttämäni taatelikakun ohjeen, kannattaa ehdottomasti kokeilla jos on kostean ja maukkaanmakean kakun ystävä!

Joulun taatelikakku

1 pkt kivettömiä taateleita
2 dl vettä
1 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
1 dl kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
( + halutessasi: 1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta )

Keitä taatelit pehmeiksi 2 desissä vettä. 
Lisää voi ja  munat yksi kerrallaan & sekoita tasaiseksi. 
Tarkasta, ettei massassa ole kiviä.  
Lisää loput aineet, sekoita ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan 
( vuoka 2,5 l ).
Paista kakkua 175 asteessa noin 1 tunti. 
Kypsyyttä voi kokeilla puutikulla; kun taikina ei tartu tikkuun, on kakku kypsä.

Kakku on niin helppo, etten minäkään ole koskaan saanut sitä epäonnistumaan! :) 
Ja ihana herkkulahja tai jouluvieminen, joka tosiaan vielä  paranee, kun malttaa antaa kakun maustua pari päivää viileässä.
Tänä vuonna ajattelin että kun leivon taatelikakkuja, niin kokeilen tehdä yhteen kakuista jonkinlaisen kuorrutuksen...  Kenties seuraavalla ohjeella, jota yleensä käytetään porkkanaleivosten kuorruttamiseen:

25 g voita
75 g sulatejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljasokeria

Kuorrutettavan taatelikakun voisikin kenties paistaa värikkäissä muffinssivuoissa ja sitten pursottaa kuorrutteen taatelimuffinssien päälle. Ja kenties taikinan joukkoon voisi ripotella muutamia puolukoita tai karpaloita antamaan hieman kirpeyttä muutoin makealle herkulle...


Ihastuttava karpaloinen jouluglögiohje löytyi Yhteishyvä-reseptisivustolta:

Karpaloglögi

( 4 annosta )

 
Kuumenna juoma kattilassa mausteiden kanssa höyryäväksi. 
Nosta syrjään liedeltä ja peitä kannella. 
Anna juoman maustua 15–20 minuuttia. 
Siivilöi juoma ja kuumenna uudelleen sokerin kanssa. 
Sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut. 
Tarjoa höyryävä juoma manteleiden ja rusinoiden kanssa.

 *

Nautinnollista alkavaa viikkoa toivottelee

-Minni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti