Innostumisia

Innostumisia

tiistai 13. joulukuuta 2011

Matka Jouluun: 13. Päivä


Porsaita äidin oomme kaikki

Porsaita äidin oomme kaikki,
oomme kaikki, oomme kaikki,
porsaita äidin oomme kaikki,
oomme kaikki, kaikki!
Sinä ja minä , sinä ja minä.

* * *


Joulupossut pinkoivat päivän teemaksi; uutisissakin ;D

Kauppojen pakastealtaiden äärellä käy kuhina, mutta jokajouluinen mietityksen aihe onkin että kuinka paistaa paras ja mehevin joulukinkku? 
Onneksi äitien ja mummojen keittiökirjat ja muistit ovat mitä mainioimpia ohjeita pullollaan, ja nettikin on suureksi avuksi niille joiden kokkaustaidot eivät yllä aivan michelin-tähtien tasolle; kuten eivät omanikaan! ;)

Itse ylikypsän kinkun ystävänä tapaan paistaa kinkkua ylikauan miedossa lämmössä; kerran niinkin perusteellisesti, että kun availin varovasti kinkkupussia perinteisen luulla varustetun jättikinkun ympäriltä, muhiteltuani sitä uunin lämmössä toistakymmentä tuntia... ajattelin saamani ohjeiden mukaisesti kuoria nahan ja suurimman osan rasvakerroksesta lihan päältä; hipaisin veitsenkärjellä kinkun pintaa ja kinkku sanoi 'Plop' ja lihat irtosivat luusta samantien, laoten joka suuntaan uunipeltiä! No, onneksi hätä ei ollut tämän näköinen ja siispä reippaasti kokosin kinkun uudelleen kuin palapelin konsanaan parhaani mukaan, ja tein sitten sinappi-korppujauho-neilikkakuorrutuksen siihen päälle. Ja vielä hetkeksi uuniin...
Uskomattominta tässä on se, että kinkusta tuli erittäin hyvää, eikä edes yhtään liian kuivaa ;D
 


Jouluisia possuja on myös hauska leipoa piparitaikinasta; täksi jouluksi tosin olen vasta ehtinyt noita ommeltuja versioita valmistaa. Saisikohan kuurrutustaikinasta tehtyä piparipossuihin tuollaiset rusetit oikein reunojenkin yli? -täytyypäs koettaa!


Kotipossu on jo monena vuonna ollut joulunalusviikkojen ensivieraita, milloin minkäkin värisenä, tässä ruudullisena, kukallisena, raidallisena...





* * * 
Tuokoon possu tullessaan 
iloisen joulutunnelman
rennon ja rauhaisan
maalaisjoulun aidoimmillaan!

* * * 

-Minni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti