Innostumisia

Innostumisia

tiistai 20. joulukuuta 2011

Matka Jouluun; 20. Päivä


On jälleen tullut aika koristella koti juhla-asuunsa. 
Itselle se tarkoittaa paljon, paljon kynttilöitä, kukkia ja ripauksen lisää romanttista tyyliä. 
Kattaukseen ja asetelmien tekoon ei aina tarvitse käyttää niinkään  paljon rahaa, kun löytää kekseliäitä ideoita... Jo olemassaolevia tuotteita kannattaa sijoittaa uudella tavalla ja uusiin paikkoihin. 
Aina tehokas keino on käyttää toistoa; kun jotakin on kaksi eli pari, tai sitten monenmonta samanlaista, syntyy rytmiä ja näyttävyyttä kuin itsestään.


Pöytää kattaessa saa juhlan tuntua nouto- tai ruokailupöytään nostamalla osan tarjottavista tai koristeista hieman korkeammalle;  yllä olevassa kuvassa on jalallisista jälkiruokamaljoista ja lasilautasista rakennettu servieteille ja kynttilälle korkea teline. Paloturvallisuus täytyy tietenkin aina varmistaa, kun suunnitellaan käytettäväksi juhlissa elävää tulta.


Valmiiksi taitellut lautasliinat, näinkin yksinkertaiset, voivat toimia osana koristelua, kunnes on aika ottaa ne käyttöön. Lasi, kristalli ja valkoiset  tekstiilit yhdessä luovat puhtaan, raikkaan ja juhlavan ilmeen.


Joulun värit voivat olla näinkin kuulaat; lisäväriä antavat sitten tarjottavat; hehkuvat rosollit, pirteä porkkanalaatikko, kullankeltainen joulukinkku, punainen karpalokastike, musta mäti tai oliivit...


Kuvassa kaitaliinan tilalle olen levittänyt hopeanhohtoista lumikidekuosillista joulupaperia, jonka pinnasta valko-hopeinen koristelu valoineen himmeästi kuvastuu. Puna-valkoruutuiset kustavilaistuolit tuovat jouluista väriä muuten vaaleaan kokonaisuuteen.


Joulupöydän "paikkakortit" voi leipoa vaikka pipareista ja kirjoittaa juhlavieraiden nimet kuorrutuksella piapreiden päälle. Tässä pipareihin on solmittu paperinarulehvät ja taustalla on somisteena aito kuusenhavu. Pitkän pöydän keskelle on päästä päähän aseteltu kuusenhavuista jouluinen koristeköynnös, joka tuoksuu hennon ihanasti metsäiseltä. Lautasliinat on taiteltu yksinkertaisen kauniisti muodostaen sydämen. Kynttilämaljojen reunat voi kostuttaa esimerkiksi munanvalkuaisella ja kastaa sitten sokeriin; näin ne saavat talviteemaan sopivan huurrekauluksen.


Ihania ja stressittömiä jouluvalmisteluhetkiä toivotellen,

-Minni-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti