Innostumisia

Innostumisia

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Matka Jouluun; 18. Päivä


Kuusikavalkadi marssi päivän kuviin vuosien takaisilta jouluilta; vielä on päättämättä minkäväriset koristeet tänä jouluna ripustellaan kuusen oksille. 
Mieli tekisi jo tuoda kuusi sisälle, mutta hieman on joulusiivot kesken ;)
Yllä olevan puun oksille  laitettiin koristeeksi punaista, kultaa ja valkoista; valkoiset sydämet ompelin huovasta ja ripustuslenkeiksi tuli valkoista satiininauhaa.

 

Aattoyöllä kun talo jo nukkui, ja valot oli sammutettu kaikkialta paitsi kuusesta...



Tämä kuvan kuusi oli alhaalta muhkea ja leveähelmainen ja se sai koristeekseen lasipalloja kullan, hopean ja punaisen sävyissä sekä paljon pikkuriikkisiä valoja. 
Illalla sitä saattoi ihastella vuoteesta ja melkein nähdä tontun hiippailevan kuusen juurella. 

Lapsuuden jouluihin kuului aina kuusen koristelu yhdessä perheen kanssa, ja pieni jännitys jo tulevasta aattoillasta. Kauneimmillaan joulupuu tuntui aina olevan illan pimetessä, kun vain kuusenkynttilät valaisivat huoneen.



Vanhanajan kuusenkoristeet, lamellat kimaltelevat kuusen oksilla hopeisten ja kultaisten koristeiden kera. Tänäkin vuonna taidan ripustaa niitä joulupuuhun...

* * *
Jo kuusi kynttilöitä
on käynyt kukkimaan
Pimeitä talven öitä 
näin ehkä valaistaan...
* * *


Punavalkoinen jouluteema sai kuusessa lisäkseen muitakin värejä, kuten pronssia, kultaa ja hopeaa. Olisi hauska joskus koristella kuusi vaikka kokonaan piparein tai vain luonnonkävyin, joihin olisi somittu punaiset tai valkeat rusetit...


Havuntuoksuisia ja lumentäyteisiä päiviä toivoen,
-Minni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti