Innostumisia

Innostumisia

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Matka Jouluun; 14. Päivä


Vesisateen syrjäytettyä lumen valoisuuden kaipaa joulukuiseen päivään oikein kunnon väriruisketta! Kalenterin luukuista paljastuukin tänään toinen toistaan värikylläisempiä jouluisia kukkia, erilaisiin asetelmiin muokkaamiani, tai sitten vain simppelisti yksinään maljakossa seisovia; kauniita jo sinällään.
Ensimmäisen kuvan punaisenkirjavat tulppaanit ovat eräitä suosikeistani; papukaijatulppaaneja, joita ilolla suosittelen kaikille. Niiden terälehdissä on kaikki joulun värit punaisesta, vihreään ja keltaiseen ja nupullaan olevien papukaijatulppaanien avautuessaan tuottama yllätys on joka kerran erilainen! Muunkin värisiä papukaijatulppaaneja toki on olemassa, mutta tämä taitaa olla yleisin kukkakaupoissa myynnissä oleva sävy, ainakin näillä leveysasteilla.



Tähän kimppuun on itseasiassa yhdistetty kaksi kukkakaupan kimppua, joissa oli toisessa jo valmiina tikun nokassa punainen, kiiltävä joulukuusenpallo; hauska idea, jota voisi ihan itsekin kotona kierrättää. Punaiset marjaoksat, neilikat, krysanteemit ja alstroemerian eli inkaliljan kukat tuovat paloa joulukimppuun, valkoisen tuodessa valoa ja vihreän taas raikkautta.



Allaolevan kuvan kimpun tekohetkellä taisi olla melkoisen seesteinen ja harmoninen olo; niin zen-mäinen asetelmasta tuli   ;) Kaaret muotoilin karhuheinästä ja rautalangasta, johon on liimattu kirkkaita helmiä, valkoiset neilikat saivat taustan pyöreämuotoisista vihreistä lehdistä.



Joulun auringon virkaa toimittaa tässä jättimäinen valkoinen gerbera: hännystelijöinä pieniä punaisia ruusunnuppuja.


Yhden ainokaisen kerran olen onnistunut törmäämään näihin upeisiin kukkiin; lumipallokrysanteemeihin, joita toivon vielä joskus kukkakaupasta löytäväni; niin upeita ja tosiaan hauskan lumipallomaisia ne ovat. Ja erittäin kestäviä leikkokukkia, jotka tässä ovat saaneet pohjakseen mm. nahkalehtiä, harsokukkaa, ja rinnalleen punaisia ruusuja sekä gerberoita.



Lieko kuitenkaan punaisen ruusun voittanutta? Tässä jättimäisin kukin kukkiva tummanpunainen ja samettinen Naomi-ruusu valkoisten neilikoitten kera.



Ruusunpunaisia jouluajatuksia toivottaen,
 -Minni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti