Innostumisia

Innostumisia

perjantai 22. heinäkuuta 2011

Jotakin uutta, jotakin vanhaa



Luonnonvalkoista, kullanbeigeä ja ripaus mustaa

... mutta ei juurikaan sinistä - totesin katsellessani aiemmissa sisustuksissani käyttämiäni värisävyjä. Kenties sininen, kuten muutkin värit käyvät läpi innostumisen ja kyllästymisen kiertokulkua; näin ainakin itselläni tuntuu olevan. Viimeisimmästä sinisävyisestä kaudesta onkin jo reilusti aikaa, ja nyt ovat haalistuneet farkunsiniset ja siniharmaat pellavansävyt alkaneet kuin varkain pikkuhiljaa hiipiä suunnitelmiini. Lisäksi vaaleankirkas turkoosin-sininen koettaa aika ajoin päästä esille, ja mikä ettei, onhan se upean kuulas, raikas ja merellinenkin sävy, kesäisen valoisa kerrassaan!

Viimeisin sisustusprojektini sai minut pohtimaan värejä, niiden valtavaa sävymaailmaa kaikessa mahtavuudessaan ja herkkyydessään, sekä sitä, miksi värit joihin tunnemme vetoa, vaihtuvat ajan mittaan. Omalla kohdallani sisustuksen muuttuessa valkoinen väri on ollut aina läsnä, enkä osaisi ajatellakaan siitä kokonaan luopuvani. Kuitenkin joskus lähes kokovalkoisen sisustuksen keskelle kaipaa yhtäkkiä kunnon väriruiskeen; usein tämä into iskee keväisin, kun lisääntyvä auringonvalo kylvettää huoneita.


Vaikkapa pinkki ja turkoosi toimivat varmasti mainioina lääkkeinä väri-ikävään; eikä toki tarvitse kiinteitä kalusteita alkaa maalaamaan taikka tapetteja välittömästi vaihtamaan - esimerkiksi uudet verhot, tyynynpäälliset sohvalle tai sängynpäätyyn, tai setti iloisensävyisiä pyyhkeitä, uusi matto sekä muutama kynttiläasetelma kylpyhuoneeseen saavat jo pieniä ihmeitä aikaan.




Sisustustekstiilit; liinat, verhot, tyynyt, matot, vuodevaatteet, päiväpeitteet, torkkupeitot sekä tottakai kukat ovat kaiken kaikkiaan nopea ja kätevä tapa päivittää kodin ilmettä.









Jakardia, satiinia ja paljetteja... Paljettityyny Lennolin mallistosta.



Itse innostun usein vaihtamaan myös päällisiä / verhoiluja istuimiin ja joskus sohviinkin; kunhan vain aikaa löytyy. Yllä olevien kuvien sohva(t), joita oli meillä kaksin kappalein, ja joissa oli aivan mahtavan mukava istua korkeiden käsinojien ansiosta, saivat nekin vaihtaa väriään useampaan otteeseen. Ostettaessa sohvien kankaina oli Finlaysonin vaaleanbeige puuvilla-twill, samoin reunoja kiertävien täytettyjen tereiden.

Lapsiperheen käytössä elämän jäljet kuitenkin alkoivat toki ajan kuluessa näkyä, ja niinpä sohvat saivat uuden värin. Valitsin väriksi erittäin tumman pinkin sävyn sileästä satiinisidoksisesta matta-polyesteri-puuvillasta + tereet päällystin uudelleen tummanlilalla kankaalla. Uusi ilme näytti tyylikkäältä, mutta kahden massiivisen kalusteen ollessa hyvin tummia, ne tuntuivat vievän olohuoneesta valon....
Tumma pinkki saikin aika pian väistyä jälleen uuden värin tieltä, joka oli yllättäin ;) valkoinen!


Täysvalkoinen versio sai sitten pian ensin kukkakuosillisen ja sitten merihenkisen päivityksen tyynyjen ja torkkupeittojen avulla:

Ruskea-turkoosit tyynyt valkoisella



Pettämätön kolmikko; valkoinen, sininen ja punainen.



Niin, se mainitsemani projekti; kyseessä on timanttituftattu parivuoteen sängynpääty, jonka suunnittelu on loppusuoralla, lähinnä värin valintaa vailla. Ykkösenä ehdokaslistalla on tällä hetkellä tummanharmaa 100 % pellavapalttina ja kakkosena  - pellava, jonka lankaväri on valkoinen, mutta jonka pintaan on kevyesti kauttaaltaan painettu himmeästi hohtava hopean/kullan sävy... valitettavasti vain paikallisen Eurokankaan viimeinen pala kyseistä valkoista pellavaa oli liian lyhyt riittääkseen päätyyn, joten etsintä ja pohdinta jatkuu. Jos valinta osuu tummanharmaaseen, on siihen jo kankaat hankittuna  - kenties sopiva projekti näin kesäloman loppuhuipennukseksi.

-Vai löytyisiköhän antiikkimarkkinoilta tai kirpputoreilta sopivia tuoleja kunnostettaviksi...


PS. Kannattaa tehdä kesäinen retki Kokkolaan, tämänvuotisille asuntomessuille!

http://www.asuntomessut.fi/kokkola-2011/messut

Samalla reissulla voi bongata Kokkolan keskustan vanhaa kaunista rakennuskulttuuria Neristanissa sekä paikallisia sisustus- ja käsityöliikkeitä, eivätkä Pietarsaarenkaan monet kivat sisustajaa kiinnostavat kohteet ole kuin noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kokkolasta. Pietarsaaressa ehdottomasti käynnin arvoinen paikka on myös Aspegrenin puutarha, jonka juuret ;) ulottuvat jopa 1700-luvulle saakka.

http://www.aspegrenstradgard.net/alkusivu.shtml

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti