Innostumisia

Innostumisia

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Jotakin pientä hyvää...


Joskus tulee aivan yhtäkkiä sellainen olo, että nyt tekee mieli jotakin pientä hyvää... No: siitähän ei hyvää seuraa ;)    - sillä kuka nyt tyytyisi oikeasti johonkin pieneen herkkuun, kun makeanhimo yllättää!?
Onneksi ! kotona ei aina ole herkkuja kätköissä, ja joskus on sokerihampaan kolotus vain kestettävä.
Aina ei ehdi tai jaksa ryhtyä leipomaan, joten jotakin helppoa ja nopeaa olisi toiveissa.

Eli, jos vaikka näin kesän kunniaksi, ajattelin, ja ryhdyin puuhaan: kristalliset viinilasit esille , vaniljakermajäätelöä, tuoreita mansikoita, domino-keksejä, suklaalevy  -eiköhän näistä jotakin saa aikaiseksi...

Maailman helpoin, mutta kuitenkin näyttävä ja herkullinen jälkiruoka, joka syntyy kerrostamalla lasiin tai jälkiruokamaljaan esimerkiksi juuri mansikoita, keksimuruja, vaniljavaahtoa- tai kermajäätelöä ( tai molempia ) sekä suklaata, mmm... Koristeeksi ja väripilkuksi voisi lisätä vielä vaikkapa mintunlehtiä tai orvokin kukintoja. Vinkkinä: alempiin kerroksiin tulevat mansikat kannattaa paloitella, siten niistä irtoaa enemmän upeita aromeja jäätelöön; päällimmäiseksi voi sitten asetella kauniita pieniä tia keskikokoisia, suupalaksi sopivia herkkumarjoja. Annoksia tehdessä jäätelö jo sulaakin sopivasti ja on juuri parhaimmillaan kun maljat ovat valmiit. Superkokki tietty flambeeraisi mansikat, mutta itse en ole koskaan konstia kokeillut ;)

Raaka-aineita varioimalla saa annoksesta kymmeniä eri versioita; esimerkiksi tuoreiden lakkojen ja pecan-pähkinöiden sekä nugaan yhdistelmänä tämä toimii myös takuuvarmasti!


Syyskesällä sekä talvisin kannattaa kokeilla omenaista versiota; kirpakoita omenoita  ( esim. Granny Smith; lempiomenani  ) kuoritaan, palotaan pienehköiksi kuutioiksi, ripotellaan reilusti kanelia sekä hieman vaniljasokeria & sokeria päälle ja kuumennetaan mikrossa pari-kolme minuuttia. Yhdistetään kaurakeksien ja vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kera kerroksittain korkeaksi torniksi kauniille lasilautaselle, ympärille pöllähdys tomusokeria ja joko gourmet-tyyliin aitoa marjakastiketta tai kiireisen tyyliin; mansikkamehutiivistettä pari pisaraa  + kaunista ohuen ohutta nauhaa. 



Suomen kesä tarjoaa meille uskomattoman ihanat marjaherkut! 

Hemmotelkaahan itseänne; mainio ja nopea  herkku myös yllätysvieraille!

Minni

PS. Tiesittekö muuten että jäätelön sulattamiseen / lämmittämiseen vatsassa menee kropalta enemmän energiaa, kuin siitä saa!  = opiskeluaikaisen ystäväni Annen kanssa keksimäni teoria, ja testattu!  ;)

1 kommentti:

  1. Terveisiä sumuiselta saarelta ja onnittelut uunituoreelle, ihanalle blogille :)

    VastaaPoista