Innostumisia

Innostumisia

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Tuiki tuiki...


Joulukuisia päiviä ja öitä on tämänkin vuoden osalta jo takana useampia ja pimeimpään vuodenaikaan kaipaa aina lisää valoa, pilkettä, tuiketta...

Valon juhlaa odotellessa olenkin pikkuhiljaa ripustellut ikkunoihin valkoisin valoin somistettuja kransseja, suurensuuria paperitähtiä, pujotellut valoja tuikkimaan hopeanhohtavaan harsokranssiin sekä sytytellyt ahkerasti kynttilöitä iltaisin.

Ylläolevan kuvan lyhty ja sen pari ovat löytö jo marraskuulta; nyt ne saivat suojiinsa kimallepintaisia hopeanhohtoisia kynttilöitä, hopeisia pallokynttilöitä sekä vastapariksi mustia samettikylkisiä kynttilöitä sekä kirkkaat pienet valot kiertelemään lyhdyn pohjalle. Töistä kotiin saapuessa ensimmäinen puuha onkin sytyttää kaikki jouluiset valot ja kynttilät; tunnelma on heti niin paljon rennompi ja juhlavampi - hassua kyllä, tosiaankin rento mutta juhlava samaan aikaan. 


Kukat ovat erityinen heikkouteni ja intohimon kohde, ja jouluun ne toki kuuluvat itsestäänselvästi, mutta eivät ainoastaan tuoksunsa tai väriloistonsa vuoksi - itselleni kukatkin ovat valontuojia, niin arjena kuin juhlassakin. 

Orkideat taitavat olla pitkän kukintansa ja loistokkuutensa takia ilon lähteitä vailla vertaa, tämäkin jättiläiskukin kukkiva loistavanvalkoinen kaunotar on ilahduttanut meitä jo viikkoja...


Usein kukkakaupassa tulee hieman pohtineeksi, raaskiiko orkideaan tällä kertaa satsata, vai olisiko kenties ruusukimpun vuoro - joka kerta saa kuitenkin orkidean valittuaan rahoille enemmän vastinetta! Monen monta viikkoa kukintaa ja päivien piristystä  - osaisipa muistakin arjen ihmeistä iloita näin!



Valopilkkujahan löytyy ympäriltä kun vain itsekin muistaisi useammin pysähtyä huomaamaan; 

perhe, ystävät, elämän soljuvat hetket, silmänräpäyksen nopeasti ohikiitävät onnenhippuset...


Joulukoti saa kuitenkin maallisempia valopilkahduksia juhla-asuunsa... tässä paljetteja ja kimaltavia lasipalloja, kuusenkävynmuotoisia lasikoristeita, ja punaisellä vyötettyjä pilarikynttilöitä.




Jouluinen musiikki suo sekin kauniita ja herkkiä hetkiä päiviin ja iltoihin - kuin elähdyttäviä auringonsäteitä talvisessa maisemassa nekin....





Ihanaa joulunodotusta kaikille!

* * *

Tummin taivas - näyttämö loistavimpien tähtien 
nosta katseesi ja näe tervehdys iätön
Hiljaisuudessa kuulet kuiskauksen sydämen
itsessäsi läsnä on rauha jouluyön.


- Minni-

* * *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti