Innostumisia

Innostumisia

torstai 27. joulukuuta 2012

Joululoma!


Joululoma! 
Parhaita juttuja talven keskellä; etenkin tämä ihana vaihe, kun kiireet ovat takana, jouluvierailut on tehtynä, ja saa rauhoittua ihan vain oleilemaan kotona, puuhastelemaan omia juttuja, käpertyä vaikka hyvän kirjan pariin, leipoa ilman hoppuilua, kutsua ystäviä kylään, mennä pulkkamäkeen tai mitä ikinä vain mieli tekee.

Joulua ennenkin onneksi löytyi muutamia vapaahetkiä, että sai laittaa ideoita toteutukseen...
Joulukuusi oli noudettu jo pari viikkoa sitten ja tänä vuonna se saikin jalakseen suuren antiikkityylisen uurnan, olisipa vain vielä vanha ja sopivasti ränsistynyt pienoiskokoinen kartano asumuksena sen seuraksi ;)


Pitkin syksyä olin etsiskellyt eteiseen uutta kaunista valaisinta eikä sopivaa ollut tullut vastaan. Joulun alla sain sitten idean lumihiutalemobilesta eteisen kattoon, se korvatkoon lampun tällä erää.


Istuskelin pitkän tovin pöydän ääressä saksien erikokoisia lumihiutaleita paperista, ja kuinka muistuikaan lapsuus mieleen... näitähän silloin askarreltiin aina ennen joulua niin koulussa kuin kotonakin. 
Saatuani aikaan muutamankymmentä suurta ja pientä hiutaletta aloin kiinnittää niitä siimalla metalliseen renkaaseen. Työtä helpotti kun kiinnitin renkaan ensin kattolamppuun riippumaan sopivalle työskentelykorkeudelle. 
Kun kaikki peperikoristeet oli kiinnitetty, tuntui himmelini vielä kaipaavaan jotakin... ripustin siimaan kristallisia helmiä ja liitin ne joukkoon valkeaan. Samoin siimoitin lasisia hopeanvärisiä joulupalloja ja kiinnitin niitä muutaman sinne tänne kehikkoon. Ja Voila! Omatekoinen jouluinen kranssi-mobile-himmelini oli valmis! 




Viime vuonna kokosimme olohuoneen kulmaukseen lasipalloista joulukuusen, mutta tänä jouluna halusin hieman keveämmän koristeen ja tein lumihiutalekoristeen tapaan kehikosta riippuvan koristeen, mutta tämän kokonaan lasisista palloista. Hopean sävyt houkuttelivat, joten jätin kullanväriset ja punaiset pallot laatikoihinsa odottamaan seuraavia jouluja.


Teräksenvärisen metallikehikon sai kivasti naamioitua, kun kiersin valkoista puuvillanauhaa koko kehikon ympäri ennen lasipallojen ripustusta renkaaseen.
- Olisinpa vain hoksannut tämän jo lumihiutalekranssia tehdessäni!



Jo aikaisin syksyllä olin tilannut netistä hopeanvärillä printatut pellavantuntuiset suuret joulusäkit kivan materiaalinsa takia. Alkuperäisenä ajatuksena oli leikata säkit osiin ja ommella niistä suuret tyynynpäälliset. No, joulukiireissä keksin niinsanotusti oikotien onneen - pujotin säkkeihin suuret tyynyt sisälle ja solmin yläosat leveällä mustalla satiininauhalla. Niistähän tuli höpsönhauskat joulusäkkimalliset tyynynpäälliset sohvankulmiin!


Leppoisia - ja herkullisia - välipäiviä kaikille!

-Minni-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti