Innostumisia

Innostumisia

lauantai 22. joulukuuta 2012

Oh JOY!


Heissan kaikki yöllisissä puuhissanne hiippailevat joulutontut! 

Kellon lähestyessä puoltayötä ja jouluun laskettavien päivien määrän kutistuessa olemattomiin, alkavat varmaankin monessa kodissa lasten mentyä nukkumaan, pienet ( ja vähän suuremmatkin ;D  ) joulupukin apulaiset etsiskellä tarkkaan varjeltuja lahjoja kaappien kätköistä...
Joulupapereita koetetaan rapistella mahdollisimman hiljaa, lahjanauhoja kiharretaan varoen ja korvat höröllään - kuuluiko lasten ovelta supatusta?

Muistan vieläkin, miten lapsena oli jännittävää avata joulukalenterin luukkuja. Luukun takana piilevä yllätyskin toki aiheutti uteliaisuutta, mutta ennenkaikkea lähestyvä joulu jotenkin tuntui niin hauskalta!
Vielä aikuisenakin odotan joulua niin, että monena vuonna olen merkinnyt ihan tavalliseen taskukalenterii joulua edeltävät päivät sadasta päivästä alkaen - oikeasti!  Tänä vuonna, kuten monina kiireisinä syksyinä, ei noin ajoissa kuitenkaan hoksaa alkaa joulua pohtimaan, enkä ota joulusta stressiä, mutta iloitsen sen odottamisesta. On ihanaa pohtia, mitä lahjoja voisi tehdä tai ostaa perheelle ja läheisille ja suunnitella kodin joulua ja kun joulu oikeasti on lähellä, toteuttaa noita suunnitelmia pikku hiljaa.

Tänä vuonna meillä joulukalenterin virkaa on toimittanut lasinen spiraalinmuotoon puhallettu joulupuu, johon on saanut vaihdella kynttilöitä aina kuluneiden päivien mukaan. 
Ihana löytöjen löytö Ellen Interior & Designin jouluisesta puodista. Kiitokset Niina!


Tämän väripilkun seuraksi valkopunaiset numeroidut kuusenkynttilät ja mukana tulleet punaiset lasipallot; voiko pirteämpää joulukuusta löytääkään? 


Kokeilin joulun alla myös tehdä uudenlaisia kransseja harsomaisesta, kimaltavasta verkkomateriaalista, jota ostin useita eri sävyjä, toki hopeaa, kultaa, mutta myös hieman punaista. Runkona käytin metallisia vanteita, joihin pujottelin ja rypytin kangasta "vapaalla kädellä" koettaen saada aikaan eläväistä ja vaihtelevaa pintaa. Lopuksi lisäsin kranssiin pienenpienet paristotoimiset led-valot. 
Iltaisin kranssi tuikkii hämyisessä huoneessa kauniisti. Kenties se saa vielä somisteekseen tumman hopeanharmaita palloja, mutta nyt se näyttää tältä :)


Punaisesta harsosta syntyi hieman pienempi kranssi ja se ei mielestäni kaivannut valoja, mutta jotain pientä kuitenkin, joten keskelle kranssia ripustin kimaltavan kuusiornamentin.


Kransseja oli hauska tehdä, kuten muitakin jouluisia puuhia!
Huomenna voisi vielä leipoa perinteisen ja ah, niin herkullisen taatelikakun äitini reseptillä, NOM!

 Joulupaketteja taitaa vielä olla kätköissään odottamassa kääreitään, joten taidan hiippailla niiden pariin...

Ihania  lämpöisiä ja sydäntä läikähdyttäviä ilon hetkiä joulun odotukseenne!

- Minni-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti