Innostumisia

Innostumisia

lauantai 22. lokakuuta 2011

Jo joudu Joulu!



Lokakuu hiipii hiljalleen kohti loppuaan ja joulu, ihana joulu lähestyy lupaavasti.
Melkein joka vuosi lasken jo kalenteriini ne päivät jolloin jouluun on 100 päivää tai vähemmän... Tänään, lokakuun 22. päivä, jouluun on vielä 63 päivää. Eli parin kuukauden ajan saamme me kaikki jouluun innostuneet ilolla odottaa ja valmistella joulua. Jotenkin tuli niin joulufiilikset että ajattelin laittaa postaukseksi tällä erää kuvakokoelman muodossa eräänlaisen ennakkojoulukalenterin; 24 kuvaa menneiltä jouluilta tuokoon pimeneviin iltoihin pilkahduksen valon ja rauhan juhlasta.

Joulun alla komeroiden kätköistä kaivetaan esiin kaikkein juhlavimmat kandelaabrat...


Lehtien jouluiset vinkit ja joululeivonnaisten reseptit houkuttavat kummasti. Ompelukone täytyy olla valmiudessa kaiken aikaa; koskaan ei tiedä, milloin inspiraatio ommella jouluisia lahjoja tai sisustustuotteita iskee. - Varsinkin kun on taas kerran, kuin vaistonvaraisesti, mennyt ilmoittautumaan joulumyyjäisiin ;D

Löytyisiköhän tätä valkoista villakangasta vielä tilkkukopasta.?... Siitä syntyivät aikanaan monet jouluiset jutut lahjapaketteihin.


Valkoiset kukat ovat heikkouteni; etenkin ruusut ja pionit. Jouluksi täytyy aina saada valkoisia kukkia; joulutähtiä ja amarylliksiä. Niitäkin saisi jo kovasti alkaa kasvattaa, että ehtivät jouluksi kukkaan.

Syksyn edetessä kynttilät lisääntyvät ja valtaavat valollaan pöydänkulman jos toisenkin... Punaiset " köyhänhopeiset" tuikut antoivat upean tunnelmallisen ja lämpimän valon.


Ystäväni järjestää aina välillä kynttilänvalukursseja  - täytyypä kysäistä olisiko joulun alla suunnitelmissa vielä valuiltaa... 

Pienen pienet ledivalot punoin helmenhohtoisten marjaoksien kanssa kranssiksi. Jouluksi kranssi sai vielä somisteekseen valkoiset kristallikoristeiset sydämet. Myös kranssiin piiloutui muutama kristalli.



Myös mallinuket saavat joka joulu juhla-asut ylleen.

Joulupossu, joulusydän ja joulutähti :D
Eteisen peilin molemmille sivuille löytyi aikanaan näinkin yltiöromanttiset kannakkeet.
Mitähän värejä kotiin tänä jouluna laittaisi? Valkoista valkoista ja valkoista ainakin ;D runsaasti, mutta kun tänään näin livenä pinkkejä ja vaaleanpunaisia minijoulutähtiä, olin aivan myyty! Näyttääpä siltä että valkoista ja pinkkiä ja paljon valoja ja kynttilöitä! Satuin jo syksyllä ostamaan uudet pinkki-valkoiset keittiöpyyhkeet sekä valkoiset kasvopyyhkeet ja kylpypyyhkeet  & pinkkejä pallokynttilöitä... Alitajuisesti väriskaala taisi olla sittenkin valittuna jo kauan sitten...

Ja valko-pinkkiin teemaan istuvat sitten nämäkin lempituolini vallan mainiosti :D. Löytyisiköhän kangaskaupasta pinkki-valkoruudullista pellavaa; siitä tulisi raikkaat kaitaliinat tai tabletit joulupöytään...

Peilin kehys on saanut marjaisan köynnöksen harteilleen. Marjaoksista saa muuten todella helposti kivoja ja kauniita kransseja; pyöreitä tai vaikkapa sydämen mallisia.






Kustavilainen antiikkipeili heijastelee valkoisen amarylliksen kukintoja. Peili onkin ovela tapa kaksinkertaistaa kaikki kaunis!



Joulun lähetessä kotiin ilmestyy  myös ripaus punaisen sävyjä. Naomi-ruusulajike on upean samettinen ja syvänpunainen ja erittäin kestävä, tuoden iloa ja väriä jopa 2 -3 viikkoa.

Jonakin jouluna väripaletti oli kultaa, hopeaa ja viininpunaista...

Toisena taas valkoista, punaista ja joulun vihreää. Löytöjen löytö olivat uskomattomat pyöreät lumipallokrysanteemit!



Kolmantena matta- ja kiiltävänhopeiset sekä valkoisen eri sävyt... Joulukuusen lasisista palloista muokkasin pyöreään metallikehikkoon pöytäkranssin.

Samoja lasipalloja ripustin myös ikkunaan hopean ja valkoisenvärisillä nauhoilla. Muistan ajatelleeni että saisipa pian jo kuusen tuoda tupaan!



Lasia, kristallia ja tietysti yksi jouluenkeli!

Jääkaapin ovi sai monena jouluna oman, korteista muovatun " kuusensa". Tätä ideaa voi toki käyttää vaikkapa eteisen komeronovessa taikka lastenhuoneen seinällä.

Joulukarkeista parhaimpia ovat paahdetut mantelit suklaa- tai kookoskuorrutuksella... Joudu jo Joulu!

No onkos tullut kesä... miten ihanan värin ja tuoksun kuusi kotiin tuokaan!

Illan hämyssä aaton aattona, ihana hiljaisuus...




Pakkasia ja lumentuloa odotellessa, valopilkkuja pimeneviin iltoihin toivottaen,

-Minni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti