Innostumisia

Innostumisia

lauantai 13. elokuuta 2011

Tunnelmia meren ääreltä

Kokkolan asuntomessujen upeita näköaloja



Aurinkoisia terveisiä tämänvuotisesta asuntomessukaupungista Kokkolasta. Messut lunastivat jälleen odotukset ja ansaitsivät tänäkin vuonna paikkansa asunto- ja piharakentamisen sekä sisustuksenkin osalta.

Aurinko helli meitäkin, viimeisen viikonlopun messukävijöitä perjantaina ja antoi oman lisänsä meren rannan kauniisiin näkymiin.

Kukka-istutuksiin ja viheralueisiin on messualueella panostettu niin yhteisillä alueilla, katujen varsilla kuin talojen pihoissakin runsain mitoin; viherpeukalot saivat varmasti monta kivaa ideaa kotiinviemisiksi.


Sijainniltaanhan messualue meren rannassa on aivan upea ja pyöreään muotoon hahmoteltu katu- ja rakennuskokonaisuus vehreine viheralueineen on kerrassaan tunnelmallinen! Suosittelen kyllä lämpimästi, jos joku vielä huomenna sunnuntaina harkitsee Kokkolaan suuntaavansa; vielä ehtii - ja kannattaa!

Alueella on kauniita koteja monipuolisesti eri tyylein toteutettuna, niin huippumodernin kuin perinteisemmänkin ystäville. Tässä vain pieni siivu messujen laajasta annista...

Teri-Talojen Port Victoria


Port Victoria henkii klassista New England- ja Long Island-tyylien tunnelmaa valkoisine julkisivuineen, pylväineen sekä jykevän rauhallisine linjoineen. Kahteen kerrokseen on luotu väljät ja mukavat tilat koko perheen käyttöön. Sisustus ilmentää sopivassa suhteessa meren läheisyyttä sekä selkeämpää versiota country-tyylistä, ilman turhia krumeluureja ja koukeroita. Vaihtelua on saatu monipuolisesti käytetyillä materiaaleilla ja yhteväisyyttä harkitulla rauhallisella väripaletilla.


Ruokailutilassa valloittivat upeat läpikuultavat laskosverhot sekä kautta talon näyttävät koristelistoitukset sekä hillityn kuulas väripaletti.


Vaaleat kalusteet tulevat kauniisti esille pehmeän ruskeaa seinäpintaa vasten. Sohvapöydän jujuna on puutarhakalusteista tuttu ristikko- / taittojalkamalli.

Kuvan sivupöydät toimisivat mainiosti niin yöpöytinä kuin vaikka katetun terassin käytännöllisinä kaunistuksinakin.
Sama vaalea sävymaailma ja teema jatkui myös yläkerran makuuhuoneissa.
Myös terassilla sekä pihalla oltiin pidetty tyylistä kiinni; lopputuloksena kutsuva keidas.
Ensi kesän hankintalistalle: rustiikkiset uurnat terassikukille....


Port Victorian yläterassilla kelpaisi päivää paistatella.


Kreivi-talo esitteli messuilla modernin linjakkaan Merilinnan.



Valloittava uusi tuttavuus oli Merilinnan messuille luonut Kreivi-talo Oy. Näyttävä julkisivu upeine terasseineen ja tyylipuhtaine viheralueineen sai varmasti paljon positiivista palautetta messukävijöiltä. Sisätilat vaikuttivat mielenkiintoisesti asetelluilta mutta silti hyvinkin toimivilta. Pintamateriaaleissa ja väriskaalassa oli löydetty sopivasti vaihtelua ja kontrasteja, jotta kokonaisuudesta nuodostui ilmava ja tyylikäs, kodintuntua kuitenkaan unohtamatta. Erityisesti pidin yläterasseista, joissa suunnittelulla ja kalusteilla oli saatu aikaan pesämäistä mutta luksustyylistä tuntua; merinäköala tietysti kaiken kruununa.

Merilinnan sisäänkäynnin edustaa koristaa eleettömän kaunis, japanilaishenkinen vesiaihe. Tässä pätee täydellisesti sanonta: " Less is more."





Tyylikäs mutta mukavan rauhallinen tyyli jatkuu sisätiloissa. Maanläheiset värit, materiaalit ja tekstiilit luovat harmonisen tunnun. Heti sisääntulossa vastassa on houkutteleva lepotuoli kauniiden tekstiilien kera.

Merilinnassa on esillä myös kiitettävästi taidetta; tässä osa Kari Iso-Pahkalan keramiikkateoksesta nimeltä " Sadan komitea".
Valoisa keittiö avautuu korkeaan oleskelutilaan. Talon valaistus on kokonaan toteutettu led-valoin.
Itämainen patsas + moderni teräs-lasipöytä = kiinnostava pari.
Merilinnan yläkerran terassille oli suunniteltu mahtavat oleskelutilat. Pehmeä pesä suorastaan kutsui loikoilemaan.


* * *

Kannustalon Aarre lumosi klassisella tyylillään. Mansardikaton alle oli jälleen kerran saatu valoisat ja korunkauniit tilat.


Kenties  ... ei vaan aivan ehdottomasti tämänkertaisten messujen suosikkini on mansardikattoinen Kannustalon Aarre.

Kannustalon arkkitehti, Sanna Hautamäki on suunnitellut tämän jykevän kivitalon mutta samalla kuitenkin onnistunut tuomaan rakennukseen keveyttä ja siroutta. Vaihtelevat kattomuodot, julkisivun symmetria päätykolmioneen, sekä monet terassit tekevät rakennuksesta upean kodin. Koko pihapiiri yhdessä Helmi-talon sekä piharakennusten kanssa muodostaa suojaisan ja viihtyisän kokonaisuuden. Sijainti aivan meren rannassa on vielä kaiken kruunu.

Heti astuessa Aarteen aulaan,  edessä avautuvat merinäkymät saavat hengähtämään ihastuksesta ja samat kadehdittavan kauniit maisemat hemmottelevat katsojaa lähes jokaisessa tilassa. Suuri lasikuisti keittiön ja ruokailutilan jatkeena suorastaan kutsuu juhlijoita; ystäviä ja sukulaisia nauttimaan hulppeista tiloista ja maisemista. Nixi-Kalusteen tunnelmallinen ja upea Huvila-keittiö vitriineineen ja saarekkeineen on tämän kodin kruunu ja Kirsi Valannin käsialaa. Kalusteiden jakaminen kahteen eri väriseen ryhmään toimii hienosti, samalla saaden ruokailutilan tuntumaan rennon juhlavalta. Keittiössä on myös Savon kattoon asennettava liesituuletin saarekkeen yllä; näin merimaiseman eteen ei ole tarvinnut hyväksyä minkäänlaista näköestettä; loistoidea!

Hieman ylpeänä availin keittiön laatikoita ja ihastelin Okiten kvartsikomposiittitasoja; olenhan itsekin tällä hetkellä Nixi-Keittiöillä keittiösuunnittelijana ;) . Kirsi Valannin varma ote jatkuu läpi talon, käytännöllisiä mutta hurmaavia mietittyjä yksityiskohtia riittää huoneesta toiseen.


Ruokapöydän yllä on Ingo Maurerin Zettel 'z -valaisin; mikä ilopilleri!


Käytännöllisen ja kauniin saarekkeen tasona on Okiten kvartsikomposiitti; väri Bianco Carrara. Kattoon integroitu liesituuletin Savo Design & Technic-mallistoa. Suuret ruutuliukuovet antavat merelle.

Keittiö avautuu avarasti oleskelutilaan, jonka ikkunoista myöskin näkyy komeasti meri.


Kannustalon Aarteen alakerta koostuu betoniharkko-suurelementeistä ja yläkerta on puurakenteinen. Symmetria ja klassiset kivitalon detaljit antavat rakennukselle arvokkaan kutsuvan ilmeen.







Aarteen takaterassi hortensioineen kylpee elokuisen auringon valossa.

Kannustalon messukohteen pihapiiriin on noussut myös toinen talo; Helmi. Ajatuksena on ollut kolmen sukupolven yhteinen kokonaisuus, jossa Aarteessa asuvan lapsiperheen isovanhemmat asustaisivat mukavan lähellä omassa Helmi-talossa. Helmi on Kannustalojen tutumpaa puurakenteista mallistoa; tiloiltaan avara ja valoisa koti.

Kannustalon Helmi


Helmen viihtyisä oleskelutila on kalustettu raikkain sävyin.
Messujen antina on aina aimo annos ideoita, niin käytännön arkeen kuin silmänruoaksikin, eikä tälläkään kertaa tarvinnut tyhjin käsin kotiin ajella. Plussat mainiosti järjestetyille messuille ja olihan illalla vielä aikaa kierrellä Kokkolan vanhassa kaupungissakin, Neristanissa, joka taatusti on sekin visiitin arvoinen kohde! - mutta siitä lisää toisella kerralla.

Olisiko sitä sittenkin vielä huomenna tehtävä uusintakierros...



- Minni -





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti