Innostumisia

Innostumisia

lauantai 7. huhtikuuta 2012

Keväisiä puuhia


Ihanaa pääsiäisaikaa kaikille! 

* * *
Aurinko on hellinyt tänään loisteellaan, vaikka muutoin päivä olikin vielä talvisen viileä. 
Narsisseja en ole vielä raaskinut laittaa ulos, jotteivat pienet sulottaret aivan paleltuisi, ja onhan niistä itselle enemmän iloa sisällä, missä niitä pääsee näkemään päivän mittaan kotona touhutessa :)

Pääsiäinen on tuonut tullessaan herkkuja, trulleja ja pääsiäisen perinteitä, ja illalla vielä kokkojen loimua on luvassa monin paikoin. 


Trullikarkkien säilyvyys on jokavuotinen ihme, ja koettelemus perheen herkkusuille ( itseni mukaan lukien ) -
onneksi sentään muistimme niitä kaupasta hankkia, ettei ovikellon soidessa ja virpojien loitsunsa virvottua, tarvinnut heitä tyhjin pannuin matkaan laittaa.

Juhlapyhien alla kaupasta tarttui matkaan ihanaakin ihanampi pienoiskasvihuone; oli kyllä aikomus ostaa jokin järkevä  malli paprikantamien:


 kasvatukseen, mutta toisin kävi!

Sarjassamme " pakko saada" oli tämä klassiset muodot ja mittasuhteet omaava pieni valkoinen kasvihuone, johon todellakin ihastuin ensi silmäyksellä:


Puolustuksekseni on kerrottava, etten suinkaan suinpäin langennut houkutukseen, vaan nähtyäni tuotteen ajattelin järkevästi ettei se ole etsimäni kaltainen, järkevä pistokaslava, tai käytännöllinen turvepottipino, joten kävelin haikeana, mutta tiukkana ohitse.  Palasin kuitenkin hetken päästä takaisin tarkistamaan hintaa, ja totesin - taas järkevästi- ettei tuo olisi välttämätön hankinta ja menin matkoihini. No, kolmas kerta toden sanoo, joten haahuiltuani määrättömän ajan kaupan käytävillä palasin jälleen lasisen huoneen tykö ja poimin sen kainalooni :)

- kukapa tätä voisi vastustaa?



Kevään ensi airuet ja pääsiäisen itseoikeutetut keltanokat, eli narsissit, pääsivät myös ostoskorissa kyytiin ja  kotia kohti. Narsissit oli istutettu melko tylsiin muoviruukkuihin, joten pähkäilin hetken, mitä niiden piilottamiseksi voisi tehdä. Otin aivan tavallista valkoista A4-paperia 6 arkkia, jotka rypistin moneen kertaan, jolloin paperin pinta pehmeni, saaden eläväisen kurttuisen pinnan. Nämä paperiarkit sitten kietaisin purkkien ympärille ja sitaisin pellavanyöriä rusetiksi kullekin.


Sitä mukaa kun tunnetusti nopeakasvuiset narsissit venyttivät kukkavarsiaan kohti kasvihuoneen kattoa, napsin niitä saksilla pieneen maljakkoon. 


Alkoi heti itää idea suuresta kasvihuoneesta omalle pihalle....  Mallihan olisi jo katsottuna!


Vanhoista. käytöstä poistetuista ikkunoista saisi rakennettua herkän kauniin pihahuoneen / kasvihuoneen, jossa olisi kesäiltoina suloista istua teekupposen ja piirakkapalasen kanssa hyvän kirjan ääressä kietoutuneena lämpöiseen torkkupeittoon...



Kesän juhlien sateenpitopaikkanakin monitoiminen kasvihuone olisi mainio lisätila.
Mielessäni näen jo pelargoniamppelien rivistöt riipumassa huoneen seinustoilla, hyötykasvirivistöjen kukoistaessa tilan reunustoilla...


Kuinkahan onnistuisi eksoottisten hedelmien, kuten mandariinipuun ja ananaksen kasvatus omassa kasvihuoneessa näillä leveysasteilla?


* * *

Virvon varvon tuoreeks terveeks,
tulevaks vuodeks,
 vitsa sulle, palkka mulle :)

Aurinkoisin ajatuksin,
-Minni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti