Innostumisia

Innostumisia

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Pellavaa ja satiininauhaa


Keväisen anemonen kukinnon myötä aurinkoiset terveiset kaikille kevättä odottaville!

* * *
Pääsiäisen herkuttelun ja ihanan miniloman  jälkeen oli intoa ja energiaa tarttua joihinkin pieniin sisustusprojekteihin...

Uudet, mustat netistä tilaamani pöytävalaisimet saapuivat vihdoin, ja olin oikein tyytyväinen lamppujen näyttävään korkeuteen, kiiltävän mustaan pintaan ja mattapintaisiin varjostimiin, joiden jujuna oli kullanvärinen sisäpuoli. Lamppupari saikin heti paikan olohuoneen sivupöydältä - ainakin kunnes makuuhuoneeseen pitkään etsimäni juuri oikeanlaiset yöpöydät vihdoin löytyvät!



Muutaman päivän lamput tekivät seuraa punaiselle tulppaanikimpulle, mutta jo jonkin aikaa olin halunnut saada sisustuskirjojani esille, että niitä tulisi enemmänkin luettua; niinpä tuumasta toimeen.
Pieni pulma oli, ettei kätköistäni löydy yhtään paria kirjatukia. Hetken pohdittuani keksin että voihan kirjat tukea toisinkin:


Nappasin ompelutarvikelaatikostani pätkän mustaa satiininauhaa ja sitaisin sen kirjojen ympärille.  Valitsin kirjoja esille sen verran, että lampuillekin jäi vielä tilaa pöydän laidoille.


Testasin virityksen toimivuutta ottamalla rivistä opuksen ja ujuttamalla sen takaisin; toimi aivan näppärästi!
Satiininauhan päät solmin pienelle rusetille
 ja voila!



Lamppulähetyksen lisäksi myös huutokaupasta hankitut tuolit pääsivät viimein kotiimme saakka, ja ensi töiksemme putsasimme ne huolella ja purin pois kaikki vanhat päälliset; vuorikankaita myöten. Uuden kankaan valinta päällisiin ei ollutkaan aivan helppoa, mutta viimein päädyin tummanharmaaseen pellavaan, johon tällä haavaa olen aivan lääpälläni :). Voisin päällystää sillä vielä monenmonta juttua...



Alunperin näissä Juvin valmistamissa, uustalonpoikaisrokokoota olevissa tuoleissa oli ollut valko-beigeruudulliset päälliset pellavaa ja sittemmin sinivalkoruudulliset. Koivurungot oli maalattu käsin pensselillä melko shabby chic-tyyliin. Jätin ne nyt ainakin toistaiseksi valkoisiksi, vaikka leikittelenkin koko ajan ajatuksella tummanharmaista rungoista ja vaaleanharmaista päällisistä.


Vielä kun ehdimme ripustaa pöydän ylle peilin, niin sitten tämä soppi saa hetken olla rauhassa. Seuraava projekti olisikin pojan huoneen uusi laskosverho sekä päiväpeitto ja erään tuolin maalaus verhoiluineen.


Auringonvalon lisääntyessä tummatkaan kalusteet ja yksityiskohdat eivät tunnu liian synkiltä, ja pirteillä väripilkuilla saa vielä nostetta huoneeseen.


Näihinkin jättilyhtyihin voisi vaihtaa vaikkapa pinkit kynttilät...


Kukat, ja joskus värikkäät hedelmäasetelmatkin toimivat sommitelmien piristeinä.
Ja mikä parasta; se kun saa popsia tuoreen ananaksen raikkaat viipaleet suihinsa!


Pirteitä päiviä ja auringon vitamiinia toivotellen,
 -Minni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti