Innostumisia

Innostumisia

sunnuntai 26. helmikuuta 2012


* * *

Sunnuntai-illat tuntuvat tupsahtavan syliin aina vain nopeammassa tahdissa! 
- Mihin se viikko aina vierähtääkään niin vauhdilla?

* * *

Tänään oli niin kaunis ja suorastaan häikäisevän aurinkoinen päivä, oikein hiihtolomalaisten unelma!
Vitivalkoiset hanget hohtivat ja kimalsivat niin että aurinkolasit olivat tarpeen.

Kuviakin sai napattua valoisana päivänä kivasti, ja oli ihana huomata, kuinka päivät ovat venähtäneet jo paljon pidemmiksi kuin vain muutama viikkoa sitten. Kesää kohti on ihana mennä!

Taisin viimeksi lupailla kuvia uusimmista oman mallistoni sisustustekstiileistä ja tässä niitä nyt tulee.

Pienten meikki- ja toilettipussien ohessa oli hauska tehdä kunnon olkakasseja välillä; mankeliliinapellava osoittautui oivaksi materiaaliksi laukkuihin. Ompelin laukkuihin pitkät olkahihnat ja valkoisesta puuvillasta vuorin taskuineen. Heitin valmiit laukut pesukoneeseen jotta saisin pellavaan hieman vintage-tyyliä ja pehmeyttä sekä kutistuman hoidettua alta pois. Kovan silitysurakan ;) jälkeen pellavaiset olkalaukut näyttivät tällaisilta. - ikuinen kassi, ainakin materiaalinsa puolesta!

Kietaisin valmistuneet pellavaiset laukut mallinuken kaulaan ja olalle:





Olin erittäin tyytyväinen siihen, miten hyvin tekemäni painatus kesti pesun ja kuitenkin juuri sopivasti ruskea sävy pehmeni ja ikäänkuin upposi vielä luontevammin pellavan pintaan. Käytössä tiedän että pellavatuotteet vain paranevat ja pesustakin oikein tykkäävät; pehmentyen ja hieman vaalentuen kerta kerran jälkeen.

Voisi vielä suunnitella ja ommella sellaisia jättisuuria pellavakasseja, vaikkapa rantakäyttöön...



Tyynynpäällisissä on pohjakankaassa miniruutuja luonnonvalkoisen ja vaaleanruskea sävyissä ja painatus on tehty hieman tummemman ruskealla värillä. Alareunoihin on upotettu sirot vetoketjut ja muut reunat on päällitikattu.



Meikkipusseja syntyi useampia, erilaisista valkoisista kankaista, kaikissa tällä erää kuitenkin vaakunapainatus... tässä yhdestä kuvia; ompelin vuoriksikin painettua kangasta sekä lisäksi ompelin vuoriin sisätaskut. 


Pienet taskut ovat osoittautuneet käytössä todella käteviksi, joten teen sellaiset nykyään kaikkiin meikkipusseihin ja toilettilaukkuihin, joita valmistan.


Myös valkoista pellavaa A-monogrammibrodeerauksella löytyi vielä kangastilkuista, joten siitä muotoutui meikkipussukka.


Sisustuskirjoja selatessa tuli monta inspiroivaa ideaa vastaan, mutta jonnekin pivän tunnit olivat jo huvenneet, eli seuraavaan kertaan jää onneksi taas idean ituja muhimaan!


Luistavia latuja hiihtolomalaisille ja aurinkoa ja punaisia poskia kaikille!

-Minni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti