Innostumisia

Innostumisia

sunnuntai 19. helmikuuta 2012


Ihana pyryviikonloppu alkaa olla takanapäin, ja uusi työviikko siintää edessä.

 Joskus saa kuin lahjana sellaisen pienen  -ja joskus isonkin ;) energiapuuskan ja tuntuu että saa aikaan päivässä saman verran kuin yleensä viikossa - tai kuukaudessa. Tänä viikonloppuna on iskenyt ompeluinnostus, leipomisinnostus sekä kodin kaappien organisointi-innostus, joten tyhjin toimin ei ole tarvinnut olla. 


Kuvissa seikkailee aiempien innostumisien tilkkupeittoja eri sävykirjoissa, sillä uusista jutuista en saanut enää raikkaansävyisiä kuvia illansuussa, kun päivänvalo oli jo paennut. Koetan napata kuvat pian niin saan sitten liitellä niitä tänne.



Vaakunakuviopainamiani kankaita tuntuu aina vain riittävän, joten leikkasin muutaman meikkipussukan ja ompelin ne samoin tein valmiiksi. Oli hauska valmistaa niitä, sillä jokainen oli painettu hieman erilaiselle valkoiselle kankaalle tai erisävyisellä ruskealla, eli kaikista tuli ihan uniikkikappaleita. Myös vuorikankaat ja sisätaskut tein erimoiset kuhunkin pussukkaan.



En millään malttanut lopettaa siihen, kun olin taas koneen saanut esille, joten joukon jatkoksi surautin valmiiksi kaksi beige-valkoruudullista, vaakunakuviopainettua tyynynpäällistä, jotka olin jo leikannut valmiiksi aiemmin. Hännänhuipuksi teki mieli tehdä vielä jotain muuta, joten valitsin materiaaliksi harmaan luonnonpellavan - senkin vaakunalla - ja leikkasin kaksi pellavalaukkua sekä niihin valkoisesta puuvillasta vuorin ja sisätaskut erinäisille tilpehööreille, kuten kukkarolle, kännykälle, ynnä muille tarpeellisille tavaroille, joiden ei soisi katoavan laukun pohjalle.



Outoa kyllä, ompelutuokion jälkeen alkoi tehdä mieli jotakin makeaa ;)   - joten ei kun sokeria, munia, jauhoja,  rouhittua suklaata, kookoshiutaleita, mantelirouhetta, voita ynnä hieman muita aineita niin voila; 2 pellillistä suklaa-kookospikkuleipiä oli matkalla uuniin, ja pian uuniin sai laittaa paistumaan myöskin punaherukoin ja raparperipaloin maustetun makean piiraan. Pikkuleivät ainakin tekivät kauppansa alta aikayksikön, ja olivathan ne petollisen herkullisia jääkylmän maidon kera. Piirakan menekki lienee onneksi hieman maltillisempi, sen verran tuhtia tavaraa se(kin) on!

Leipomispuuhiin innostui myös parempi puoliskoni, joka intaantui leipomaan porkkanasämpylöitä, nam!
Rapean kanasalaatin kera uunituoreet sämpylät maistuivat ihanalle.



Huomenissa tekisi heti mieli singahtaa kangaskauppaan ostamaan lisää ompelutarvikkeita, sillä vetoketjut, pellavansävyinen lanka sekä pellavakangas pääsivät loppumaan oikeastaan ihan kesken innonpuuskan. Toisaalta on muutenkin kiva mennä penkomaan kangasvalikoimaa ja kevätuutuuksia - vaarallisen houkuttelevia löytöjä luvassa, pelkään...


Näin kevään korvalla ( mahtavaa että voi sanoa noin! )  tekisi mieli ommella raikkaan pinkistä ruutukankaasta jotakin hauskaa, tai sitten vaikka kokeilla keltaista ja turkoosia jossakin kuviopainetussa kankaassa... 
Mallinukkenikin, joka seisoo olohuoneessa yllään valkoinen tanssiaispuku, tosin sellainen " destroyed look "-puku tällä hetkellä :D , voisi olla upea ilmestys uudessa pinkissä mekossa - jos sopiva kangas ilmestyy, niin saatanpa muotoilla siitä jotakin tyttömäistä mutta näyttävää uutta asua mallinuken ylle.


Lumikinosten ja auringon valaisemaa alkavaa viikkoa kaikille!

-Minni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti