Innostumisia

Innostumisia

lauantai 22. kesäkuuta 2013

Persikka-lakritsa-mansikkakermakakku



Juhannusherkkujen klassikoihin kuuluva mansikkakermatäytekakku oli päivän menyyssä.
 Se kaipasi mielestäni kuitenkin jotakin uutta ideaa, joten kurkistus kaappiin
- sieltä löytyi vajaa pussillinen Pandan Choko lakritsaa... 


Tehosekoitin esiin ( vinkkinä että sauvasekoittimella touhutessa lakritsinpalat sinkoilivat "hieman" pitkin ja poikin ;)  eli kunnon kannella varustettu blenderi olisi ollut helpompi ja tehokkaampi sekä turvallisempi  ) ja sitten poimimaan pussista pehmeät mustat ja suklaatäytteiset lakupalat sekä keltaisella kovalla kuorrutteella päällystetyt  pyöreät lakupalat. Joukkoon pääsivät myös Lontoon rae-tyyppiset vihreäkuoriset lakut sekä muutama valkosuklaapäällysteinen lakupallero.


Mieheni oli ( hän on meillä se varsinainen kokki ja leipuri ) oli ystävällisesti pyöräyttänyt jo aiemmin päivällä 3 munan kakkupohjan, joten oma osuuteni oli se kiva ja helppo, eli kakkupohjan halkaisu, kostutus ( persikkamehua, vadelmamehua sekä loraus sitruunaesanssia, sekä vettä ja ripaus sokeria ) sekä täyttäminen ja koristelu.


Tehosekoittimella sain kun sainkin kovatkin lakut mureniksi ja vähemmän hienosti ilmaistuna mössöksi ;)
Halkaisin matalan kakkupohjan puoliksi ja kostutin sen mehusekoituksella. 
Seuraavaksi kerrokseksi levitin muusatut persikat ( 1 tölkillinen ) sekä ripottelin sinne tänne lakritsamurua ja rennolla otteella hieman kermavaahtoa.



Kansi päälle + kostutus ja pinnalle loput kermavaahdot sekä paljon tuoreita mansikoita paloiteltuina.





Voila!

Ihana, nopea ja herkullinen kesäkakku on valmis!



Kannattaa kokeilla! Lakut ja persikka sopivat täydellisesti yhteen.

Pinnalle olisi voinut vielä höylätä suklaalastuja, mutta ehkäpä ensi kerralla ;)

Enjoy!

-Minni-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti