Innostumisia

Innostumisia

tiistai 19. toukokuuta 2015

Geometrinen kranssi


Haa! 
Vihdoinkin valmis; nimittäin pitkän etsinnän jälkeen löytyi sopiva idea ulko-oven somisteeksi ja eilen sain valmiiksi tämän geometrisen kranssin. Miten hauska olikin ripustaa se oveen toivottamaan tulijat tervetulleeksi.


Muutenkin sisäänkäynti oli kaivannut kevätherättelyä, ja pikku hiljaa palaset alkoivat loksahdella kohdilleen. Suuret tummanharmaat ruukut saivat istutukset jo äitienpäiväksi, sillä en millään malttanut enää yhtään odottaa kesäkukkien kauden avausta; shampanjanvärisiä ruusuja, pinkkejä pelargonioita sekä tummanviolettisilmäisiä orvokkeja. Kesää kohti mennessä suunnittelin vielä lisääväni jotakin riippuvaa istutukseen; kenties murattia tai hopeaputousta...


Selkeät ja geometriset muodot ovat kummasti alkaneet kiehtoa; ensin chevron- eli sik-sak-kuosina, sitten muutenkin viivamaiset, kevyet ja graafiset printit, kankaat ja sisustustuotteet ovat löytäneet tiensä kotiimme.

* * * 

Geometrinen kranssi on tehty himmeli-tekniikasta tutulla tavalla; materiaalit vain ovat hieman toiset, eli olkien sijasta kranssiin on käytetty muovisia pillejä sekä langan tilalla ohutta rautalankaa. Idea tuli vastaan Pinterestissä, josta löytyy myös kranssin teko-ohjeet esimerkiksi hakusanoilla himmeli wreath.






Tähän suureen kranssiin tarvittiin 105 kappaletta pillejä sekä ohutta rautalankaa puoli kerää, lisäksi  työvälineiksi tarvittiin mitta, sakset ja pihdit. Lopuksi valmis kranssi maalattiin mustaksi spray-maalilla.


Terassi sai pienen kynnysmaton sijaan oven eteen pitkän siksak-kuosisen harmaa-beigen maton, joka on materiaaliltaan helppohoitoista ja pestävää popypropeenia. 




Täytyy koettaa tehdä toinenkin kranssi, vaikkapa kuparinsävyinen tai neonpinkki...
Himmeli-tekniikka on kyllä koukuttava, kun siinä pääsee vauhtiin. 
Kannattaa kokeilla!



Aurinkoa ja lämpimiä toukokuun päiviä toivottaen,

- Minni



* * * 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti