Innostumisia

Innostumisia

torstai 1. toukokuuta 2014

Vapun värejä ja kevätaurinkoa


Vappupäivän pirteät värit ja kevätauringon loiste; ihanaa!


Vappukukista ihanin oli pinkkien tulppaanien kimppuun eksynyt raidallinen kaunotar.

Pian saa onneksi jo ulkokukkiakin ryhtyä istuttamaan,
 ruusunjuurakoita, kukkien siemeniä, daalian- ja liljanmukuloita on jo odottamassa...
- Se tunne, kun saa upottaa kädet mustaan multaan ja istuttaa kevään ensimmäiset taimet...

* * * 

Toivottavasti teitäkin on aurinko suosinut ja samalla vienyt kevättä eteenpäin.


Ilmapallojen lisäksi teki mieli lisätä keittiöön vielä hieman väriä
 ja niinpä nappasin kaapista muutaman pinkin lautasliinan, 
jotka leikkasin neliöiksi ja " halkaisin" kolmikerroksisen paperin aina kunkin kerroksen erikseen. 
Lisäksi leikkasin hopeaverkkokankaasta muutaman neliönmallisen palan, ja kranssin tekoon. 
Rypistettyjä servettipaloja teipillä kiinni kranssirenkaaseen tasavälein 
ja sinne tänne hopeista kangasta väliin. 
Puolessa tunnissa tuli valmista.




Kun kuitenkin olimme leipomassa vappumunkkeja:

Sitruunaiset pikamunkit:

5 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 tl hienoa sitruunankuoriraastetta
  2 dl maitoa
1 dl kermaa
2 munaa

Uppopaistamiseen esim. rypsiöljyä.

Sekoita kuivat aineet jauhoihin ja nestemäiset aineet keskenään.

Yhdistä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Paista välittömästi n.180-asteisessa öljyssä.

Ota kahden ruokalusikan avulla lusikallisia ja pudota varoen kuumaan rasvaan.

 Käännä kun pinta on kauniin ruskea. 

Nosta kypsät munkit talouspaperille valumaan 

ja pyöritä valutetut munkit sokerissa ja tarjoa lämpiminä siman kera.


***

 Lisäksi olimme
tekemässä corn dogseja eli maissimakkaroita:
Ohessa lainaus aiemmasta blogipostauksesta, eli resepti:

Corn Dogs

2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl maissijauhoja
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta

1 muna
1,7 dl maitoa
1 rkl öljyä

* * * 
Rypsiöljyä paistamiseen
n. 14 kpl nakkeja
puutikkuja

* * *  

Sekoita kuivat aineet keskenään. 
Vatkaa muna, maito ja 1 rlk öljyä toisessa kulhossa. 
Kaada nesteseos kuivien aineiden päälle ja sekoita tasaiseksi.
Kuumenna öljy kattilassa tai friteerauskeittimessä 180 asteiseksi.

Muista olla kuuman öljyn kanssa erityisen varovainen!

Kuivaa nakit kevyesti kuivaksi talouspaperilla.
Pyöräytä nakit vehnäjauhoissa; tämä auttaa taikinaa tarttumaan nakin pintaan.
Työnnä tikku nakin toiseen päähän.
Vinkkinä että oikein teräväpäiset tikut eivät ole esimerkiksi lastenjuhliin näitä tehdessä paras vaihtoehto, esim. kahvinsekoitustikut käyvät hyvin.

Taikinan voi halutessaan kaataa korkeaan ja kapeaan astiaan, niin nakki on kätevä dipata, 
Itse annoin taikinan olla sekoituskulhossa ja pyöräytin nakkia tikustaan taikinassa, samalla kaataen lusikalla taikinaa nakin päälle ja hienosti onnistui niinkin.
Pudota taikinoitu nakki tikkuineen päivineen kuumaan rasvaan varovasti, ettei rasva räisky! 
Anna paistua noin viisi minuuttia tai kunnes Corn Dog on kauniin kullanruskea.


Valuta paistetut Corn Dogsit talouspaperin päällä ja nauti sinapin ja ketsupin kera, makusi mukaan. Perunasalaatti sopii myös mainiosti lisukkeeksi.

* * * 
... sekä tonnikala-juustopiirakkaa, 
alkoi tuntua siltä että kaikkien herkkujen syömiseen tarvitaan apuvoimia :)
Joten kutsuimme ystäviä kylään vappukesteille 
suolaisten ja makeiden herkkujen ääreen ja olipas mukavaa!
- pitäisi vaikka ihan ex-tempore järjestää pieniä kekkereitä useammin!
Kiitos ihanille vieraille!



Toukokuun ensimmäinen päivä; on jo ihan virallisesti kevät!

Nautitaan!

- Minni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti