Innostumisia

Innostumisia

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Happy Easter!





Ihanaa, kevätaurinko saa energiat virtaamaan 
ja silmät avautumaan väreille talven horroksen jäljiltä.

Pian on pääsiäinen ja pieni tauko arkiseen aherrukseen.

Neljä päivää vapaata kuulostaa tässä kohden lähes luksuslomalta; 
ei pakollisia menoja, aikatauluja, seremonioita, ei loputonta listaa tehtävistä töistä,
ihan vain yhteistä aikaa rakkaiden ja ystävien kanssa.


Keväiset värit ovat vallanneet pikkuhiljaa kotia. 
Pinkit kukat, kankaat, kynttilät 
sekä tietysti hohtaviin foliopapereihin käärityt pienet suklaamunat...


Tämän kevään yllättäjä on kuitenkin keltainen! 
Mitä ihmettä, mistä tämä innostus kirkkaan keltaiseen väriin? 
-liekö sitten c-vitamiinin puutetta vai mitä, mutta keltaiset tulppaanit, 
ruusut, esikot, lautasliinat, tyynypäälliset ja sitruunakulholliset 
tuntuvat niin iloisilta ja aurinkoisilta että niitä on ollut ihan pakko kantaa kotiin!






Toinen kevätvillitys on chevron-kuosi, johon  olen hurahtanut aivan täysin.
Sitä löytyy hillittynä versiona harmaan ja valkoisen sävyissä verhoissa, 
villimpänä kirkkaan raikkaissa karamelliväreissä ompelemissani meikkipussukoissa 
sekä mm. pussilakanoissa ja lautasliinoissa...
Täytyy tehdä itselle chevron-interventio ja koettaa malttaa olla hankkimatta enempää 
tuota lapsekkaan iloista kuosia ;)





* * * 
Kevätauringon innoittamana kokeilin tehdä minikokoisia voileipäkakkuja 
& olivat nopeita ja herkullisia. Tässäpä ohjetta:

Yhteen napostelukakkuun tarvitset 3 noin sentin paksuista tuoretta patonkiviipaletta, 
joita ei tarvitse kostuttaa. 
Yhdestä patongista tulee noin 16-20 minivoileipäkakkua.
Toiseen väliin yrttituorejuustoa + kurkkupikkelsiä; 
toiseen kerrokseen voileipäpikkelsiä sekä metwurstia pienenpieneksi silputtuna. 
Päälle tuorejuustokerros 
( jonka voi pehmentää helpommin levittyväksi vaikka kermaviilillä tai voileipäpikkelsillä ) 
sekä koristeeksi tuorekurkkutikkuja, tomaatti-punasipuli-sekoitusta 
sekä metwurstia ja jääsalaattia pieneksi silputtuna. 

Pirtsakka suolainen " leivos" pääsiäisbrunssille
 

Voisi kokeilla myös maukkaanmehevästä saaristolaisleivästä; 
ottaen pyöreällä piparimuotilla viipaleista paloja ja täyttää vaikkapa savuporolla tai loimulohella.



Suolapalan jälkeen usein tekee mieli makeaa: 
Suosittelen kokeilemaan erikoiselta kuulostavaa, 
mutta herkullista täytettä perinteisiin korvapuusteihin; 
kaneli-sokeriseoksen tilalle laitoin viimeksi leipoessa 
kookoshiutaleita, sokeria, mantelijauhetta sekä lakritsajauhetta, 
joista tein seoksen ja ripottelin voidellulle taikinalevylle; 
rullaus. leikkaus ja uuniin... 
herkullinen tuoksu jo paistaessa ja ihana kookoksen, mantelin ja lakritsan liitto oli ihan taivaallinen!



Itse tehtyjä, vaatimattomia asioita, niitä arvostan ja kun niille ottaa aikaa, 
huomaan että se aika on huoletonta, leppoisaa, antoisaa.
Elämän pieniä iloja on helpompi muistaa 
keväisen auringon loistaessa kuulaansiniseltä taivaalta.

Kun vain tuon tunteen ääreen huomaisi pysähtyä useammin!







 Kevään kasvun ihmeitä ihastellen, 
ihanaa, värikästä ja valoisaa pääsiäistä toivottaen,
-Minni-







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti